Curs de conducció 4x4, fotos i consells!

L’alumnat d’Automoció rep un certificat de tècnic de Toyota, a més qui obté millors resultats en l’examen participa en un curs de conducció 4x4 a Segòvia. Rubèn ha estat el primer classificat aquest any, felicitats!!!

Rubèn i el professor Josep Mª.

Aquí teniu uns consells:

Abans de realitzar conducció 4X4 s'han de conèixer les característiques del vehicle a pilotar. Depenent dels sistemes de diferencials, autoblocants o  reductores, haurem d'adaptar la conducció.

Abans d'entrar en la dificultat ja hem de tenir clar quina es la marxa escollida. El peu ha d'anar fora de l'embragatge, perquè pot haver moviments bruscos i desplaçament dins del seient, repenjat en el suport que hi ha pel peu. Abans hem regulat el seient, de manera que els nostres ronyons quedin recolzats, amb angle de 90º aprox.

S'entra amb reductores i tenint en compte que el major enemic és la velocitat. Sempre s'utilitza el freno motor. Com el cotxe és alt, potser no veiem per on anem, al baixar. Aturem el cotxe, ens baixem i ho mirem. Pot ser necessari que algú ens guií.

En cas de pànic, mai es trepitja l'embragatge. S'ha de calar el motor, amb marxa oposada, i si anem enrere, engeguem el motor sense trepitjar l'embragatge. Amb marxa i reductores acoblades, el cotxe marxarà poc a poc.

Depenent de la tecnologia de l'automòbil, utilitzarem una o altra estratègia. Abans d'acabar de pujar un pendent, que ho farem a parell constant, aixecarem el peu de l'accelerador, perquè acabi de pujar per inèrcia, per estalviar que es clavi el morro.

Si el cotxe perd tracció, com per exemple en un creuament de ponts, utilitzarem l'autoblocant. Fer 4X4 sempre es fa a poca velocitat. S'ha de preservar la mecànica, així com d'integritat dels ocupants. En la nostra opinió, quanta més tecnologia porti el cotxe, més fàcil serà, però menys divertit.

Estàs aquí:Inici > Noticies > Curs de conducció 4x4, fotos i consells!