Aprenent a volar com els Gansos – Learning to Fly as the Gooses

Mig grup de l’AUM3 del Departament d’Automoció ha estat aprenent a aprendre de forma participativa, cooperativa, interactiva, respectant la diversitat i treballant amb responsabilitat.

projecte_juny_foto_1

Adquirir les competències professionals bàsics de la especialitat i els continguts acadèmics, i aprendre a desenvolupar habilitats de treball en equip ha estat l’objectiu de la utilització de diferents estratègies cooperatives dins del Crèdit de Sistemes Auxiliars de Motors.

projecte_juny_foto_2a

projecte_juny_foto_2b

Partim d’una pluja d’idees i de la sistematització dels principals aspectes del Sistema d’Injecció de Benzina, l’alumnat va desenvolupar el procés d’ensenyança–aprenentatge a partir de les diferents fases d’un projecte. Planificació, distribució de tasques, selecció del material necessari, obtenció i estructuració de la informació, realització de comprovacions pràctiques, intercanvi d’informació, presentació i debat del resultats, simulació, avaluació i autoavaluació, anàlisis de les tasques i les aportacions individual.

projecte_juny_foto_3

L’ús de les estructures cooperatives com el trencaclosques, el cercle dins i fora, els sindicats, el seminari, el debat dirigit, i la simulació com a recursos metodològics; va servir per fomentar la reciprocitat i la cooperació entre l’alumnat, promoure una retro–alimentació ràpida i eficaç, optimitzar el recursos i el temps de treball, i transmetre una expectativa alta sobre els continguts treballats.

projecte_juny_foto_4a

projecte_juny_foto_4b

projecte_juny_foto_4c

projecte_juny_foto_4d

Conjuntament amb les formes d’avaluació tradicionals (test amb respostes múltiples i preguntes), ha estat possible introduir dues formes d’avaluació alternativa: la avaluació cooperativa, i el joc–equip–torneig. Totes dues formes va permetre realitzar una valoració individual i de grup.

 

projecte_juny_foto_5a
projecte_juny_foto_5b
projecte_juny_foto_5c


 

Estàs aquí:Inici > Noticies > Aprenent a volar com els Gansos – Learning to Fly as the Gooses