Ciències

Torna la Missió Apilo!!!!

Al nostre planeta, les substàncies i materials de les piles poden afectar la qualitat de l'aigua, l'aire i la terra en la que viuen els nostres peixos, aus, plantes i... a nosaltres mateixos! Amb el reciclatge, a més de protegir el medi ambient, estalviem valuosos recursos reutilitzant moltes d'aquestes substàncies i materials. Benvinguts a l'univers de l'Apilo, el coet que fa que les piles esgotades arribin al Planeta Reciclatge. Les piles esgotades tenen una nova vida al planeta reciclatge.

La tercera edició del concurs " Les piles, a l'Apilo de l'escola" ja ha començat. I l'Esteve Terradas hi participa.!!!!

Anima't !!! i porta totes les piles esgotades de casa teva, tots junts podrem fer que el nostre centre guanyi el concurs de recollida de piles.

El punt de recollida és al vestíbul.

http://www.apilo.cat/

Els Alumnes de Biologia del B21 Visiten el PRBB

El passat dilluns 12 de desembre els alumnes de Biologia de 2n de Batxillerat van visitar el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB)

Al PRBB ens van explicar que aquest parc científic acull set centres que fan recerca en diferents camps de la Biomedicina. Els seus investigadors col·laboren amb els metges de l´Hospital del Mar que els proporcionen un bon coneixement de la realitat clínica.

Vam fer un recorregut per les instal·lacions d´aquest Parc Científic i també vam visitar alguns laboratoris on els investigadors fan recerca amb cèl·lules mare. A continuació ens van explicar què són les cèl·lules mare, quins tipus hi ha i quines són les seves aplicacions biomèdiques. Finalment, vam fer el joc de rol “Play and Decide” on cadascun dels alumnes interpretava un paper i havia de posicionar-se i debatre diferents temàtiques sobre les cèl·lules mare que creen controvèrsia en la nostra societat.

     

Els Ulls de la Nanotecnologia

Dins del marc de la “2ª Setmana de la Ciència” a l´institut, els alumnes de 4t d´ESO de les optatives de “Física i Química” i de “Biologia i Geologia” van assistir a la xerrada els “Ulls de la nanociència” impartida per la Sònia Estradé, llicenciada en Física i Doctora en Nanociències per la Universitat de Barcelona.

La Dra. Sònia Estradé ens va explicar que la microscòpia electrònica ens permet veure-hi a una escala molt allunyada del món macroscòpic al qual estem acostumats. En particular, ens ajuda a entendre el regne atòmic i l’estructura dels organismes vius, així com també dels diversos materials. La microscopia electrònica és una eina imprescindible per desenvolupar noves funcionalitats en el camp de la nanociència i la nanotecnologia, amb aplicacions biomèdiques, en computació i telecomunicacions, i en energies renovables, entre moltes altres.

Alumnes de de química i de física als tallers del Cosmo Caixa

Alumnes de de química i de física als tallers del Cosmo Caixa

El passat 28 d'octubre, els alumnes de 1r i 2n Batx que cursen les matèries de química i de física, van anar al Cosmocaixa per realitzar un taller de "Reaccions Químiques" i un taller de "viu l'electricitat".

Llegeix més:Alumnes de de química i de física als tallers del Cosmo Caixa

Programant amb Arduino

Logo Arduino

Enguany, els alumnes de 4art d'ESO desenvolupen el projecte: CTC Catalunya III. Consisteix en realitzar més de 20 pràctiques de programació de robots a través del Software lliure ARDUINO. Els alumnes construeixen els robots per posteriorment programar-los.

 

Programant amb Arduino

Construcció d’un ascensor

Construcció d’un ascensor

Alumnes de 3er d'E.S.O dissenyen i construeixen una maqueta d'un ascensor. Els alumnes treballen així el disseny a mà alçada, el dibuix tècnic, el treball amb la fusta, els mecanismes de transmissió, la instal·lació de components elèctrics i la soldadura d'estany per a les connexions elèctriques.

Construcció d’un ascensor

Disseny i programació d’APP’s a l’Esteve Terradas

Disseny i programació d’APP’s a l’Esteve Terradas

Alumnes de 2on D'E.S.O que han escollit l'optativa de Informàtica estan aprenent a programar APP's per a dispositius mòbils amb el programa APP Inventor. Aquest programa permet crear aplicacions mòbils per al sistema operatiu Android. De forma visual i a partir d'un conjunt d'eines bàsiques, l'usuari va enllaçant un conjunt de blocs per crear l'aplicació. Un cop realitzades pot descarregar-se o publicar les seves creacions.

Disseny i programació d’APP’s a l’Esteve Terradas

El projecte APP Inventor és allotjat i desenvolupat actualment al Center for Mobile Learning del MIT,[1] sota la direcció del seu inventor Hal Abelson conjuntament amb els professors Eric Klopfer i Mitchel Resnick.

Programant amb Scratch

Programant amb Scratch

Els alumnes de primer curs d'E.S.O de l'Esteve Terradas s'inicien en el món de la programació a traves del SCRATCH. Aquest programa permet que l'alumne programi de forma fàcil i atractiva. La primera pràctica es programar un videojoc nadalenc.

Els alumnes de 2n C d'ESO participa a la festa del riu

Aquest any els alumnes de 2n C van participar a la festa del riu per a les escoles que s'havia de fer el dia 1 d'abril però va ser aplaçada fins al 15 per culpa de la pluja.

Els alumnes de 2n C d'ESO participa a la festa del riu

Els nostres alumnes van fer una inspecció de la qualitat de l'aigua del riu acompanyats de monitors de l'associació hàbitats.

Els alumnes de 2n C d'ESO participa a la festa del riu

Anem al laboratori amb els alumnes de primària!

Durant les passades setmanes ens han visitat els alumnes de 6è de primària de les escoles adscrites a l´ institut per realitzar pràctiques als laboratoris de Ciències Naturals.

Els alumnes de 6è de les escoles Mediterrània, Gaudí, Ignasi Iglesias, Verdaguer i Els Pins van poder observar mostres d´ animals, vegetals i minerals i també preparacions microscòpiques de cèl•lules . Els nens i nenes van aprendre a utilitzar la lupa binocular i el microscopi òptic i també van realitzar preparacions microscòpiques senzilles com la de les espores de xampinyó que també van poder observar amb el microscopi. Tant els nens com nosaltres ens ho vam passar molt bé al laboratori!

Anem al laboratori amb els alumnes de primària!

Estàs aquí:Inici > Noticies > ESO - Batxillerat > Ciències