Ciències

Mesures Bioclimàtiques a l'Institut

Els alumnes de 1er de batxillerat de Ciències per al Món Contemporani prenent mesures bioclimàtiques a l'Institut Esteve Terradas i Illa, amb diferent aparells, pel seu posterior anàlisi.

Anem al Laboratori amb els Alumnes de Primària!

Com cada any, durant el mes de març ens han visitat els alumnes de 6è de primària de les escoles adscrites a l'institut per realitzar pràctiques als laboratoris de Ciències Naturals.

Els alumnes de 6è de les escoles Mediterrània, Gaudí i Verdaguer van poder observar mostres d'animals, vegetals i minerals i també preparacions microscòpiques de teixits animals i vegetals.

Els nens i nenes van aprendre a utilitzar la lupa binocular i el microscopi òptic i també van realitzar preparacions microscòpiques senzilles com la de les espores de xampinyó que també van poder observar amb el microscopi.

Tant els nens com nosaltres ens ho vam passar molt bé als laboratoris!

Olimpíada Química de Catalunya 2017

El passat dimarts 7 de març, els alumnes Yaiza Cano, David Lopez i Albert Vazquez, del grup B21 de química, han participat en la XXX Olimpíada Química de Catalunya 2017.

L'objectiu d'aquest examen és promoure i estimular l'interès dels alumnes per la Química, establir una millor relació entre l'ensenyament de la Química a nivell no universitari i universitari, i motivar el professorat en el desenvolupament d'una metodologia més propera a la vida real.

Per més informació podeu consultar la web https://olimpiacat.wixsite.com/olimpiades-quimica

          

Els Alumnes de 2n d'ESO Visiten el Cosmocaixa

El passat dimecres 8 de març els alumnes de segon de la ESO de l'Institut van fer una visita ben completa i interessant al Cosmocaixa de Barcelona.

Van poder assistir al taller "so i acústica" on van poder aprendre quin tipus d'ona existeixen i de què depèn la transmissió del so. Aquest tema l'acabarem d'aprofundir a classe després de Setmana Santa.

També vam poder experimentar i sorprendre'ns a la sala de la matèria. I alguns alumnes van poder assistir també al taller "Mira'm i descobreix l'emocionant món del sucre i la diabetis" el qual combinava la divulgació d'aquesta malaltia amb la realitat virtual.

Tota una experiència d'aprenentatge per als nostres alumnes.

Sessió pràctica "Fem Química al laboratori"

Sessió pràctica "Fem Química al laboratori"

El passat dimarts 7 de febrer els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen la matèria de Química han realitzat una sessió pràctica "Fem Química al laboratori" a la Facultat de Química de la UB, dirigides per professorat de la Universitat.

Sessió pràctica "Fem Química al laboratori"

Ha estat una experiència molt gratificant sobretot per a futurs estudiants universitaris.

Premis “Millors maquetes de cèl·lules i orgànuls cel·lulars”

Dins del marc de la “2a Setmana de la Ciència” els alumnes de l´optativa de “Biologia i geologia” de 4t d'ESO van realitzar maquetes de cèl·lules procariotes i eucariotes i els alumnes de “Biologia” del B11 van realitzar maquetes d'estructures i orgànuls cel·lulars.

Les maquetes que han estat premiades són les següents:

Premi “Millor cèl·lula procariota”: Eva García i Nathalia Mora (4t ESO B)

Premi “Millor cèl·lula eucariota vegetal”: Elisabeth Santana (4t ESO C)

Premi “Millor cèl·lula eucariota animal”: Andrea Llorente (4t ESO A)

Premi “Millor orgànul cel·lular”: Victoria Cruzzat (B11)

Moltes felicitats a totes les guanyadores !!!!

Els Alumnes de Biologia del B21 Visiten el PRBB

El passat dilluns 12 de desembre els alumnes de Biologia de 2n de Batxillerat van visitar el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB)

Al PRBB ens van explicar que aquest parc científic acull set centres que fan recerca en diferents camps de la Biomedicina. Els seus investigadors col·laboren amb els metges de l´Hospital del Mar que els proporcionen un bon coneixement de la realitat clínica.

Vam fer un recorregut per les instal·lacions d´aquest Parc Científic i també vam visitar alguns laboratoris on els investigadors fan recerca amb cèl·lules mare. A continuació ens van explicar què són les cèl·lules mare, quins tipus hi ha i quines són les seves aplicacions biomèdiques. Finalment, vam fer el joc de rol “Play and Decide” on cadascun dels alumnes interpretava un paper i havia de posicionar-se i debatre diferents temàtiques sobre les cèl·lules mare que creen controvèrsia en la nostra societat.

     

Els Ulls de la Nanotecnologia

Dins del marc de la “2ª Setmana de la Ciència” a l´institut, els alumnes de 4t d´ESO de les optatives de “Física i Química” i de “Biologia i Geologia” van assistir a la xerrada els “Ulls de la nanociència” impartida per la Sònia Estradé, llicenciada en Física i Doctora en Nanociències per la Universitat de Barcelona.

La Dra. Sònia Estradé ens va explicar que la microscòpia electrònica ens permet veure-hi a una escala molt allunyada del món macroscòpic al qual estem acostumats. En particular, ens ajuda a entendre el regne atòmic i l’estructura dels organismes vius, així com també dels diversos materials. La microscopia electrònica és una eina imprescindible per desenvolupar noves funcionalitats en el camp de la nanociència i la nanotecnologia, amb aplicacions biomèdiques, en computació i telecomunicacions, i en energies renovables, entre moltes altres.

Alumnes de de química i de física als tallers del Cosmo Caixa

Alumnes de de química i de física als tallers del Cosmo Caixa

El passat 28 d'octubre, els alumnes de 1r i 2n Batx que cursen les matèries de química i de física, van anar al Cosmocaixa per realitzar un taller de "Reaccions Químiques" i un taller de "viu l'electricitat".

Llegeix més:Alumnes de de química i de física als tallers del Cosmo Caixa

Els alumnes de 2n C d'ESO participa a la festa del riu

Aquest any els alumnes de 2n C van participar a la festa del riu per a les escoles que s'havia de fer el dia 1 d'abril però va ser aplaçada fins al 15 per culpa de la pluja.

Els alumnes de 2n C d'ESO participa a la festa del riu

Els nostres alumnes van fer una inspecció de la qualitat de l'aigua del riu acompanyats de monitors de l'associació hàbitats.

Els alumnes de 2n C d'ESO participa a la festa del riu

Estàs aquí:Inici > Noticies > ESO - Batxillerat > Ciències